Länka lätt, och länka rätt

Photo by Mike B

Det där med länkar är inte alltid helt enkelt, speciellt inte i sociala medier. Men det finns några verktyg man kan använda för att göra det lite lättare, och lite bättre.

Jag ser väldigt många som länkar till Spotify i sina sociala medier, när de vill ha lyssnare. Nu finns det ju många bra alternativ till Spotify, och de allra flesta betalar bättre per stream än vad Spotify gör. Eftersom Spotify är överlägset störst (iallafall i Sverige) så fattar jag att man gärna länkar dit.

Ett betydligt bättre sätt att länka till din musik är att använda en tjänst som listar länkar till flera streamingtjänster. Jag erbjuder en sådan tjänst för mina artister, du kan till exempel se hur det ser ut för Soul so Strong av Ascending Plains. På den sidan finns också en Facebook-pixel, vilket gör att jag kan rikta annonser mot de som varit in på den sidan och tittat, eller klickat. Förutom att erbjuda länkar till flera streamingtjänster får jag alltså statistik över hur många som klickat, och jag kan rikta annonser till dem.

En annan viktig länk är den du har i din profil. Många sociala plattformar låter dig ha EN länk i din profil, men du vill ju länka till flera olika. Det har Slender Pale löst genom att använda en tjänst som heter Linktree. Ja, du ser ju själv hur det är, flera länkar på en sida bara, så man kan använda samma länk till olika saker.

Jag har inte full koll på hur det är på Linktree, om man kan ange sin egen Facebook-pixel där, och få detaljerad statistik på vilka som besökt den, och vad de klickat på. Helt klart är dock att jag kommer utveckla en sådan tjänst för mina artister också.

Tycker du att det här var till någon hjälp, tipsa gärna någon annan om det.

Lämna en kommentar