Hantera stress

Photo by Pedro Figueras

Du måste släppa musik oftare, du måste posta mer på sociala medier, du måste träna mer, du måste umgås med dina vänner, då måste hälsa på dina föräldrar, du måste, du måste, du måste…

Känner du igen dig? Dagens samhälle är förbannat stressigt. Det är svårt att både hinna och orka allt som man ”måste”. Men måste man verkligen då? Ibland behöver man prioritera sig själv.

Idag är en sådan dag för mig, jag har haft en tuff vecka, det har satt sina spår på mitt mående, jag ligger efter med både städning och tvätt, jag har ingen matplan för veckan som kommer och jag har verkligen inte varken tid, eller egentligen lust, att skriva veckans blogginlägg.

Men är veckans blogginlägg så jäkla viktigt då? Kan jag inte bara hoppa över det, för att få lite mer balans i min vardag? Jo absolut, och det var det jag tänkte meddela här bara, men så fick jag inspiration och orden bara flödar ur mig, så då fick det väl bli ett litet blogginlägg ändå.

Men det jag vill ha sagt är att om du inte tar hand om dig själv, så du mår bra, så är det ännu svårare att hinna och orka allt du ”måste” göra, så sätt dig själv först, det andra kommer sen.

2 Kommentarer

  1. Charlotte den 2024-04-03 kl 18:58

    Ja, suck, så många måsten hela tiden. Läser igenkännande och känner att jag måste skriva att jag log när jag läste det. Men så kände jag att jag är så stressad just nu att jag struntar i det. Men en rad gör en skribent glad, så ett litet kort tack för bra inlägg i stress-debatten kan jag kosta på mig. Okej, här kommer det: – Tack för bra inlägg!

Lämna en kommentar