Var hjälpsam!

Photo by lil artsy

Att vara hjälpsam är bra för själen, för samvetet, för mer eller mindre allt. Att vara hjälpsam gör också att man blir ihågkommen.

Har du sett filmen Gudfadern (eller för all del läst boken)? Don Vito Corleone är mycket hjälpsam, och har eftersom han alltid ställer upp och är hjälpsam, fått smeknamnet Gudfadern. Men när man är den som alltid ställer upp kan man också be andra om hjälp, och förvänta sig att få det.

Nu tar ju Vito det ett steg längre, har han hjälpt dig, men du sen inte ställer upp för honom, då kommer du att få ångra det resten av ditt (troligtvis korta) liv. Det tycker jag inte vi ska göra, men det är ändå svårt att säga nej till någon som ber om hjälp, när den personen har hjälpt dig förut.

Samtidigt som du är hjälpsam ska du inte vara rädd att be om hjälp. Du kan inte vara bäst på allt, och även om du faktiskt skulle vara det är det svårt att hinna med allt själv. Hjälp handlar väldigt mycket om att ge och ta.

Jag vet att jag sitter på kompetens och erfarenhet som gör att jag kan hjälpa artister nå ut med sin musik till fler. Jag vet också att det finns mycket jag behöver hjälp med. Om vi hjälper varandra kommer summan bli bättre, än om vi inte gör det. Att hjälpa varandra har nästan bara fördelar.

Det känns viktigt att tillägga här att vi inte får bli utnyttjade bara för att vi är hjälpsamma. Det kommer absolut dyka upp personer som bara vill utnyttja dig, och det behöver vi vara uppmärksamma på. Det är fint att hjälpa iallafall, men det är risk att det kan bli en riktig energitjuv, och då blir inte summan bättre längre.

Lämna gärna en kommentar här nedanför, och berätta vad du vill ha hjälp med, och vad du kan hjälpa till med. Vem vet vad det kan ge.

Lämna en kommentar