Jag vill bli känd

Bilden genererad av Adobe Photoshop

Så, du vill bli känd. Har du funderat över vad du vill bli känd för? Ska man våga gissa att du vill bli en känd artist, eftersom du läser en artikel från ett skivbolag? Är det något annat du vill bli känd för, ingen fara, det är i princip samma regler som gäller oavsett.

Att vara känd innebär att människor känner till dig, men det finns ingen regel för vad det ska vara för något. En del blir kända för att de lever nära andra kända personer, andra blir kända för att de gör något uppseendeväckande, andra för att de är väldigt duktiga på något, andra ställer upp i något obskyrt tv-program. På något sätt behöver du fånga allmänhetens uppmärksamhet helt enkelt.

Ett vanligt missförstånd är att man behöver vara bäst för att bli känd, det behöver man verkligen inte. Man behöver bara fånga allmänhetens uppmärksamhet. Kan man bli uppmärksammad för något positivt är det såklart att föredra, för de allra flesta. Men poängen här är att du behöver göra något som engagerar människor, och du behöver få folk att veta om det.

Vi kan väl ta de här koranbränningarna som ett exempel, ingen hade väl höjd ett ögonbryn om Rasmus Paludan hade eldat en koran på sin grill i sin ensamhet, eller ens om han hade bjudit in ett gäng kompisar. Samma gäller liksom din musik, det spelar ingen roll att du har gjort världens bästa låt, om ingen vet om det kommer det inte bli en hit. Du måste få uppmärksamhet, och uppmärksamhet får man när man sticker ut.

Armand ”Mando” Duplantis hoppar högst i världen med sin stav. Det är han känd för. Men det gäller faktiskt samma sak för honom, det räcker inte med att hoppa högst, han måste göra det i mästerskap och på galor, för att få den uppmärksamheten som krävs för att bli känd. Det började väl på nån friidrottsanläggning, där han uppmärksammades av klubbkamrater. Samma sak kan du göra med din musik, börja smått, på den lokala puben eller nåt, där okända artister är välkomna. Ta dem med storm, för att ta nästa steg ut i världen.

För de allra flesta kommer kändisskapet och framgångarna succesivt, lite i taget. Det är få som blir stjärnor över en natt. Det kräver hårt jobb, dedikation och uppoffringar för att nå toppen, och väldigt få är beredda att göra det som krävs. Men det kan du använda till din fördel, gör mer än alla andra, gör det bättre, kämpa hårdare. Då har du goda chanser att lyckas.

1 Kommentar

  1. Garagemannen den 2024-05-15 kl 15:20

    Om man som jag vill få ut sin musik utan att bli känd. Hur gör jag då?
    Själv är jag för fet och ful för att leka popstjärna- men vill givetvis att folk ska lyssna på min musik utan att veta att det är jag.
    Tips mottages tacksamt

Lämna en kommentar