Projekt Hemmastudio

Foto: Stefan Bergfeldt

Ända sedan vi flyttade in i det här huset för lite drygt ett år sedan har planen varit att bygga en studio i källaren. Det finns ett perfekt utrymme, med ett lite mindre rum, och ett lite större. Förra helgen fick jag hjälp av Emil Masgård att bygga ett skrivbord till det mindre rummet, som kommer fungera som kontrollrum/mixrum.

Vill du se en liten film om hur det gick till, kolla in min tiktok.

Tyvärr visade det sig att den gamla TVn jag tänkte använda som bildskärm både är alldeles för hög, och har för dålig upplösning. Så det blev till att beställa en ny skärm, en sån ultra-wide. Den blir lite mindre åt alla håll, framförallt på höjden, och med mycket högre upplösning.

Jag passade också på att beställa en stol, eftersom jag inte längre kombinerar studio och kontor. Den gamla stolen får fortsätta fungera som kontorsstol, och den nya blir studiostol. Jag tror det blir fantastiskt.

Förhoppningen var ju att investeringen den här gången skulle bli ett nytt ljudkort, med lite fler kanaler. Men det fick helt enkelt bli skärm och stol istället, och ljudkortet får vänta till nästa sväng. Egentligen spelar det inte så stor roll, för innan jag har fixat det större rummet, som ska bli själva inspelningsrummet, så lämpar sig studion mest för typ singer/songwriter-settning, och då räcker de två kanalerna rätt långt.

När skärmen kommer ska den installeras, och sen ska jag försöka göra något åt kabeldragningen. Jag är allergisk mot kabelhärvor, och även om kabelhärvan inte syns här, så finns den. Jag ska försöka få ner grenuttaget under bordet, och göra något av alla kablar där.

Jag är otroligt nyfiken på att se din hemmastudio, du kan väl tagga mig i bilder på din studio?

Lämna en kommentar