Flyttar och bygger studio

young woman with microphone against red background
Photo by Ali Pazani on Pexels.com

I helgen som gick hjälpte jag min pappa flytta från sitt hus, till en lägenhet i centrala Hedemora. Han har under en tid längtat bort från ett hus som kräver mer renovering än pensionen och orken räcker till. Nu bor han fint, och det känns som han kommer stortrivas i sin lägenhet.

Jag och min sambo har köpt huset, och flyttar dit i slutet av mars. Det är ett hus med rätt stort renoveringsbehov, och det första som renoveras är ett badrum. Det gör vi inte själva, och tanken är att det ska vara klart när vi flyttar in. Men nu är det kanske inte min pappa och våra renoveringar som är mest intressant för dig som läser detta.

Skivbolaget kommer alltså flytta från Falun, till Hedemora. Dessutom kommer det finnas plats för en studio i källaren på huset, vilket jag tänker utnyttja. Till en början blir det min enkla hemmastudio som flyttar dit, men i mån av tid och kanske framför allt ekonomi kommer den byggas ut.

Den största skillnaden från start är att jag kommer ha plats att ta emot artister som vill spela in. Hemmastudion i lägenheten fungerar som kontor både för mig och min sambo, men i huset blir det rymligt. Utrustningsmässigt spartanskt till en början, men så länge det inte handlar om att spela in trummor tror jag faktiskt inte att det är speciellt begränsande.

Förhoppningsvis kommer jag kunna ta emot en del artister, i början mest för att få erfarenhet men över tid också för att kunna finansiera utbyggnaden av studion.

Avslutningsvis har jag en fråga till dig, skulle du vilja att jag dokumenterar framväxten av en studio på sociala medier, till exempel Instagram eller Youtube?

Lämna en kommentar