Du måste påminna

alarm alarm clock analog analogue
Photo by Pixabay on Pexels.com

Det här är något jag tjatar om, jag vet det, men ärligt talat så behöver du påminnas om det igen.

När du är en relativt okänd artist krävs det ganska mycket jobb för att få folk att lyssna på dig. Du har jobbat hårt på dina sociala plattformar, och byggt upp en skaplig följarskara, och när du släpper ny musik talar du om för dem att det är dags att lyssna. En del av dem gör det, andra gör det inte, men om en dryg vecka är det ingen som lyssnar på ditt senaste släpp längre.

Du måste påminna dem, och det kan man göra på väldigt många sätt.

  • Du kan dela din musik igen, vilket är kanske det vanligaste sättet. Det kanske också, efter att inte göra något alls, är det sämsta sättet.
  • Du kan släppa ny musik, att kontinuerligt släppa ny musik är ett väldigt bra sätt att påminna folk om att du finns. Nackdelen är att det kräver väldigt mycket jobb att släppa mycket bra musik, och även om dålig musik också är en påminnelse, så vill du ju inte att dina lyssnare ska bli bortskrämda. Allt behöver absolut inte vara det bästa du har gjort, och en ny list-etta, men det behöver vara bra.
  • Du kan posta inlägg på dina sociala plattformar, som gör att dina följare påminns om att du finns. Det här är ett väldigt bra sätt eftersom det kräver rätt liten insats och därför kan göras väldigt ofta. Gör man det på rätt sätt kommer dina följare att uppskatta det. Det kan också vara ett mycket bra sätt att nå nya följare.
  • Du kan betala för annonser på de sociala plattformarna. Det kräver en hel del övning, experimenterande och pengar om man ska få det lönsamt, dvs att du betalar mindre än du tjänar. Men om du är okej med att betala rätt mycket för varje ny lyssnare är det väldigt effektivt. Jobba på att förbättra målgruppen, för att få bättre resultat.
  • Du kan sätta upp klisterlappar på stan som tipsar om din musik. Tänk på att det kan vara olagligt bara.
  • Du kan säkert komma på ett dussin sätt till som du kan påminna om att du finns. Det viktiga du behöver tänka på är att folk glömmer bort dig, och det är ditt jobb att se till att det inte händer.

Berätta gärna i en kommentar om du har egna tips.

Lämna en kommentar