Du behöver hjälp

Foto av Kindel Media från Pexels

Det kanske låter hårt, men du behöver hjälp för att nå dina mål. (du har väl satt upp mål?) Du är helt enkelt inte bäst på allt, och därför behöver du hjälp. Jag menar absolut inte att du är sämre än någon annan, inte som helhet, men det finns gott om saker som andra gör bättre än du, så ta hjälp med det, så du kan fokusera på det du är allra bäst på.

Skriv ner allting som behöver göras för att du ska nå nästa steg i din karriär. Placera sedan in dem i ett kvadrant-diagram (se bild nedan) där du lägger dem längre till höger om de är roligt, och längre till vänster om de är tråkigt, samt högre upp om du är duktig på det, och längre ner om du är sämre på det.

Ett kvadrantdiagram

När du placerat in allt som ska göras i det här diagrammet är det dags att använda det för att lista ut vad du ska göra, och vad du ska ta hjälp med. Börja med att titta längst ner till vänster, och gå ett diagonalt streck uppåt mot höger tills du hittar en uppgift, det som finns här, neråt till vänster, det är det första du ska ta hjälp med. Fortsätt mot över högra hörnet, och ta hjälp med alla uppgifter i den ordning de dyker upp. Du är klar med uppgiften antingen när du inte har råd/möjlighet att ta mer hjälp, eller när du har tid att göra de uppgifter som är kvar.

Jag hoppas du tycker det här var en bra övning, och isåfall vill jag gärna veta det. Lämna en kommentar!

1 Kommentar

  1. Sebastian Tallstig den 2021-11-08 kl 17:24

    Så smart. Jag har ju förvisso redan hittat hjälp med det jag inte riktigt fixar själv, men det finns säkert saker som jag missat, dels som jag kan göra själv och det som jag behöver hjälp med.

Lämna en kommentar