Det viktiga är att man brinner för det man gör helhjärtat

Rubrik och ingress från artikel publicerad på DT.se den 2/10-2019

För några dagar sedan fick jag besök av Linda Mankefors på lokaltidningen. Jag trodde faktiskt att det skulle handla om releasen av Augustisånger 2, men hon hade tydligen helt andra idéer. Igår publicerades en artikel om mig, mitt musikintresse och mitt skivbolag. Rubriken sammanfattar det väldigt bra tycker jag; Det viktiga är att man brinner för et man gör helhjärtat.

Så tycker jag verkligen. Sen står det också att jag gör detta utan vinstintresse, och det är absolut inte sant. Jag är väldigt intresserad av att få det här lönsamt, men som det ser ut nu gör jag ingen vinst. Inte ens nära. Den korrekta benämningen borde därför vara att jag gör det utan vinstkrav.

Verksamheten växer. Under hela 2016 gjorde jag fyra släpp, tre singlar och en EP. Året efter släpptes två singlar och en EP. Under 2018 hände ingenting, men under 2019 har jag släppt fem singlar och två album. Och det är mer på gång.

Jag publicerar nya blogginlägg på måndagar och fredagar, på onsdagar skickar jag ett nyhetsbrev. Jag publicerar mer eller mindre dagligen på Instagram, Facebook och Twitter. Jag har en Youtube-kanal, som ännu inte har tagit fart. Jag måste komma över att det känns löjligt att prata med en kamera. Jag administrerar också Spotify-listan Skivbolagsdirektören Tipsar, där jag helt enkelt tipsar om bra musik. Den tycker jag verkligen du ska följa.

Vad ger det då? Statistiken jag har, som förvisso släpar en hel del, säger att musik jag gett ut har spelats lite drygt en halv miljon gånger. Jag vet att det är minst hundra tusen till, som ännu inte kommit med i statistiken. Rent ekonomiskt, nå ungefär 2 öre per spelning har det gett i genomsnitt. Framför allt är det fantastiskt roligt att få hjälpa fantastiska musiker och artister att nå ut med sin musik. Det är därför jag håller på.

Om du spelar musik, och brinner för det helhjärtat, då tycker jag du ska höra av dig, för då kan vi tillsammans ta dig till nästa nivå.

Lämna en kommentar