Nu är den här, Augustisånger 2. Såhär säger Dick själv om plattan

Den här skivan är en happening. Allting skrevs och spelades in i augusti 2019, det fanns inte en enda ton inspelad innan den 1 augusti.

Ja, ska vi vara petiga fanns inte en enda ton inspelad innan 4 augusti, men vem får kompisar av att vara petig? Å andra sidan – vem behöver kompisar när man har gitarrer? Och studio hemma?

Det hela kom förstås inte out of the blue, jag gjorde ungefär samma sak för tjugo år sedan, den gången tog det bara drygt två veckor, men så blev det bara nio låtar också.

12 sånger + två bonusspår på en månad blev det den här gången och jag tänker dessutom tycka att det är det bästa jag någonsin gjort. “Jag” säger jag nu precis som att jag alldeles ensam gjort allt det här.

Det är inte sant. Vänner har ryckt in och hjälpt mig skriva låtar, sjungit och spelat och så småningom tålmodigt lyssnat på alla mina mixar och olika förslag. Filer har skickats kors och tvärs och så har jag suttit i den här studion som jag kallar Mörkrummet (neddragna persienner gör lätt att man får en sådan känsla) och pillat och pulat och lyssnat. Och lagt nya pålägg. Och lyssnat igen. Efter alla år med egen studio har jag lärt mig en del. Föregångaren, första Auguistisånger som jag alltså gjorde för 20 år sedan, var en ganska skramlig historia, utförd med mer spelglädje än perfektion. Missförstå mig rätt, jag gillar den också, jag ville bara att det skulle bi annorlunda den här gången. I spellistornas tidevarv hörs det så tydligt om det plötsligt kommer en låt som låter brorsans mc-garage efter att man just spelat Julle Bävers nya.

Nu har jag i alla fall lämnat ifrån mig plattan till er och jag hoppas att ni diggar den. Det är blod, svett, kärlek, tårar, brustna innebandyklubbor och allt det där ni läst om. It’s all here.

Som ett sätt att marknadsföra plattan gjorde vi musikvideos till samtliga låtar, och nu snackar vi enkla videos, som vi mäktade med att producera. Det gick på tre-fyra dagar, sedan hade vi 14 musikvideos. Dessa är samlade i en spellista på Youtube, som du hittar här.

Jag hoppas verkligen att du gillar den här plattan lika mycket som vi gör, och du får gärna lämna en kommentar och tala om vilken låt du tycker är bäst.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet skickas varje onsdag, och innehåller både tips till dig som harvar i musikbranschen och saker som är aktuellt kring CRS Records, och musikbranschen i stort.

Lämna en kommentar