Vila är viktigt

Photo by Julia Larson

Det är mycket man förväntas göra som artist idag. Du ska skriva, producera, spela in, mixa, mastra, marknadsföra, jaga gig, marknadsföra gig, genomföra gig, designa merch, sälja merch, ligga på radiostationer om att spela din musik och mycket annat. Det är inte konstigt att man blir lite trött ibland, och både energi och inspiration tryter.

Därför vill jag rekommendera dig att ta en välbehövlig paus över jul. Det här gäller såklart inte om du släppt julmusik eller sjunger i kyrkokören, men för de flesta av oss är det en möjlighet att landa, vila, ladda batterierna och göra sig redo för det kommande året. Den här tiden på året är alla ändå helt fokuserade på julen, så det är svårt att nå fram med något över huvud taget, lika gott att vila istället.

Passa på att umgås med nära och kära, eller drick en kopp varm choklad i din ensamhet. Sätten att vila upp sig är oändliga, och du vet själv bäst vad som passar dig. Själv ska jag faktiskt ta ledigt på riktigt och inte göra mer än nödvändigt framöver. Detta blir därmed årets sista blogginlägg, och det första för nästa år kommer inte förrän åttonde januari.

Även nyhetsbrevet kommer ta en paus. Där början på nästa år tror jag att jag ska summera året som gått, och göra lite planer för det år som ligger framför oss. Det är en bra idé att både reflektera och planera.

Så med det vill jag önska dig ett riktigt gott slut på året.

Lämna en kommentar