Vem vill jag jobba med?

Photo by RODNAE Productions

Det här är något jag har funderat rätt mycket på senaste tiden, dels för att jag rätt ofta får frågan, men också för att jag ska ha ett facit, något att titta på när nya artister hör av sig. Ifall att någon råkar vara intresserad så tänker jag att det är bra att ha en text om det på bloggen också.

Jag vill jobba med genuina människor, som brinner för det dom gör. Det är också viktigt att ha liknande värderingar, framför allt när det kommer till jämställdhet, allas lika värde, fred och icke-våld.

En förutsättning för att det ska vara intressant är också att jag tror att jag kan bidra och göra nytta. Tror jag inte att min insats kommer hjälpa, då kommer jag säga det. Helst ser jag också att artisterna jag jobbar med bidrar på fler sätt än bara med sin musik också.

Idag är det rätt ”gubb-tungt” i bolaget, mycket eftersom jag är gubbe, och artister som sökt sig till mig också i rätt stor utsträckning varit gubbar. Jag jobbar dock på att få bättre mångfald. Jag tror att mångfalden bidrar med otroligt mycket, olika perspektiv och erfarenheter liksom. Det är nyttigt.

Personer som är drivna och aktiva kommer ha störst nytta av mig. Det är otroligt tungjobbat att försöka marknadsföra någon som inte vill synas eller höras. De artister som släpper musik regelbundet, och tillhandahåller bilder och filmer som jag kan använda i marknadsföring ser ofta större framgångar.

Härom dagen frågade min sambo vilken artist som jag helst skulle vilja jobba med, och hon gissade på Thåström. Inte en dum gissning, för Thåström är lite av en husgud. Men faktum är att han är ju precis den där svårjobbade typen. Jag tror att det skulle vara mycket roligare att jobba med Salem Al Fakir, Linda Bengtzing eller Molly Sandén. Men för all del, hör av dig Jocke, så löser vi det.

Lämna en kommentar