Varför?

Photo by Polina Zimmerman from Pexels

En grundläggande detalj som många missar är varför. Varför gör du musik, varför vill du att folk ska lyssna på dig, och så vidare? Ett bra svar på den frågan kan vara helt avgörande.

Om du vet både vart du vill och varför är det mycket lättare att värdera möjligheter som dyker upp längs vägen, och avgöra om det verkligen är möjligheter för dig, eller bara distraktioner.

När det känns motigt och hopplöst är det också bra att ha sitt varför att plocka fram. När du egentligen vill lägga dig i soffan och sträck-kolla Squid Game med en påse chips, och inte alls cykla i regnet till replokalen för tre timmar rep med bandet, då är det viktigt att ta fram det där varför. Varför repar ni? För att bli bättre. Varför vill ni bli bättre? För att göra bättre musik. Varför vill ni göra bättre musik? För att få fler fans. Varför vill ni få fler fans? För vi vill spela på större arenor. Varför vill ni spela på större arenor? För att det ger en sån kick. Varför vill ni ha en kick? För att det är meningen med livet. Och är verkligen en helkväll i soffan viktigare än meningen med livet? Nej jag tror inte det va, iväg och repa med dig!

Tala om ditt varför för andra, så de kan hålla dig ansvarig, och ifrågasätta dina handlingar utifrån det. På så vis blir det svårare att göra saker av fel anledning, och lättare att hålla sig på banan. Varför inte börja med att skriva ner ditt varför som en kommentar här nedanför.

Lämna en kommentar