Ge, och du skall få

Photo by MART PRODUCTION from Pexels

Och då pratar jag naturligtvis inte (bara) om klamydia, utan det går att applicera överallt i livet. Den som ger, utan att förvänta sig något tillbaka, blir ofta rikligt belönad. Det behöver absolut inte vara pengar heller, utan det handlar oftast om tid, kunskap, erfarenhet, tips och råd.

Ett väldigt konkret exempel är den här bloggen. Här delar jag varje vecka med mig av olika tips, för att du som artist eller musiker ska kunna ta din karriär till nästa nivå. Jag ställer absolut inga krav på dig som läser de här tipsen, och den som hör av sig och ställer frågor får svar så snart jag hinner, helt utan krav på motprestation.

På tal om det, jag blir uppriktigt glad när någon hör av sig med en fråga kring något jag skrivit om. Det är en bekräftelse på att det faktiskt är någon som läser bloggen. Jag har ju statistik som säger hur många som är in här, och till exempel min guide 10 tips till dig som vill lyfta din musikkarriär har visats 164 gånger senaste 30 dagarna. Det betyder däremot inte att någon läst det.

Jag har flera anledningar att skriva de här blogginläggen. Det ena är att det tvingar mig att tänka och utvecklas, för att kunna skriva nya inlägg varje vecka. Det tycker jag är oerhört värdefullt, och gör mig till en bättre skivbolagsdirektör för varje vecka som går. En annan anledning är att det är ett bevis för artister som funderar på att samarbeta med mitt skivbolag att jag vet vad jag håller på med. Visst, jag ger bort kunskapen, men det kräver en hel del jobb, och en del av det kan man låta skivbolaget göra.

Men jag ger bort all den här informationen, kunskapen och erfarenheten helt gratis, och du kan använda den för att hjälpa din egen karriär, helt utan att jag ens behöver veta något, än mindre ersättas för det. Det kräver en hel del jobb, och belöningen kommer inte på en gång. Man kan inte ens vara helt säker på att belöningen kommer alls. Däremot kan man vara helt säker på att man kan somna med gott samvete, och med en känsla av att göra något bra.

Tycker du att det här låter intressant, och vill läsa mer om det, så kan jag rekommendera boken The go-giver, av Bob Burg, John David Mann.

Och lämna för all del en kommentar här nedanför, sånt gör mig glad.

Lämna en kommentar