Hur ska jag ta mig till nästa nivå?

Photo by Samantha Garrote from Pexels

Det är inte alltid så himla lätt att ta sig till nästa nivå, men jag tänkte ge lite tips på vad du kan göra. Det finns egentligen två olika vägar, där det ena är att du blir bättre på det du är sämst på. Då höjder du din lägstanivå, och det tar helhetsintrycket till nästa nivå.

Det andra är att du fokuserar på det du är bra på, och tar hjälp av andra när det kommer till det du är sämre på. Då kan du höja både din högstanivå, och din lägstanivå, vilket kommer att ta dig ännu längre. Nackdelen är att du blir beroende av andra, och det kan ju vara minst sagt frustrerande.

Personligen har jag alltid haft hjälp med ekonomi/bokföring. Jag är inte så bra på det, och jag är inte ens intresserad. Jag har provat på flera olika, och det enda som har fungerat riktigt bra är nuvarande. Det heter Wint, och är helt fantastiskt. Ganska dyrt, men med tanke på hur mycket bekymmer det har tagit från mitt liv är det helt klart värt.

Ibland kan det också vara ny utrustning som är nyckeln till nästa nivå, kanske du behöver en ny mikrofon, eller ljudbehandla ditt rum för att kunna få din musik att låta bättre. För egen del har jag blivit så snabb på videoredigering att datorn blev en flaskhals, så jag har just beställt en ny.

För att ta reda på vad du borde bli bättre på och vad du borde ta hjälp med tycker jag framför allt du ska se över vad du tycker är roligt. Det du tycker är roligt kan du försöka bli bättre på, och det du tycker är tråkigt kan du försöka få någon annan att göra. I vissa fall går det också att automatisera, så ingen alls behöver göra, och det är ju det allra mest effektiva.

Det här är naturligtvis inte bara användbart för musiker och artister, det är användbart i väldigt många sammanhang. Om du tyckte det här var intressant, lämna gärna en kommentar.

Lämna en kommentar