Våren är här

group of friends singing while sitting on beach sand
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Förra måndagen snöade det förvisso, men sånt är vädret i april. Det är ändå vår nu, och man kan vara lite mer utomhus. Det är inte helt ovanligt med vårdepressioner, men det heller inte ovanligt att må bättre när det blir ljusare och varmare.

Personligen ser jag verkligen fram mot en tid där man kan vara ute mer. Jag och min sambo har just flyttat till ett hus, och trädgården börjar vakna till liv. Det ska bli väldigt spännande och se vad vi kan göra med den.

Eftersom också vaccinationer är i full gång kan vi väl hoppas att det släpps lite på restriktioner så vi kan uppleva lite livemusik i sommar. Det är något jag verkligen har saknat, och jag skulle faktiskt bli lite förvånad om du som läser detta inte håller med.

En sak att komma ihåg är att dina fans fortfarande vill höra av dig, på sociala medier. Bara för att du kan hänga på balkongen med en god drink betyder det inte att du kan lämna dem i sticket. Låt dem vara med, låt dina fans veta hur du kopplar av och laddar batterierna. Ta med dig ett instrument ut och spela in något i stunden som du kan dela med dig av.

Ta med dina bandkamrater och bör en barbershop-version av nån låt ni gillar, eller nån av era låtar som fansen gillar. Det behöver naturligtvis inte vara barbershop, utan vad som helst. Spela på ukulele, sjung a cappella, vad som helst. Möjligheterna är oändliga.

Precis nu kanske inte är den roligaste tiden att stänga in sig i en studio, men se till att ge dina fans och följare nytt innehåll i alla fall. Och om du inte vill stänga in dig i en mörk studio kanske du kan skriva nytt material, som du kan spela in senare?

Låt våren vara full av möjligheter!

Lämna en kommentar