Vad letar ett skivbolag efter?

Det är många som hör av sig och vill bli signade av mig, och de allra flesta har inte alls vad som krävs. Därför tänkte jag berätta lite om vad det är jag är ute efter när jag signar en ny artist.

För det första behöver du ju ha bra musik, och det har faktiskt de flesta som hör av sig. Det behöver vara både bra låtar, bra framfört och välproducerat, för det är oerhört svårt att få genomslag med en halvbra låt.

Det räcker inte med en låt heller, du behöver flera bra låtar. Du behöver också vara produktiv och göra ännu fler bra låtar i framtiden. Jag gissar nämligen att du är ganska okänd, men hoppas kunna ändra på det, och mitt tips är att det inte är första låten som kommer göra dig känd. Det är antagligen inte andra eller tredje låten heller. Med lite tur kan det vara den tionde.

Du behöver förstå vikten av marknadsföring och nätverkande, och du behöver förstå att du har en viktig roll i det. Om du inte redan från början kan, så räcker det bra att du lyssnar och lär, och gör vad du måste göra. Det krävs oerhört mycket jobb för att nå ut med sin musik, i den extremt hårda konkurrensen där ute. Som skivbolag finns jag med på resan, med råd och stöd, och pushar dig, men i slutändan så är det Du som ska marknadsföras, inte jag.

Sociala medier är en väldigt viktig pusselbit i marknadsföringen, så du bör vara iallafall någorlunda aktiv där. Jag kommer antagligen pusha dig för att bli mer aktiv, och kanske förändra din aktivitet, men om du iallafall har konto och är lite aktiv så är det en bra start.

Jag söker också artister som är lyhörda, engagerade och tillgängliga. Ibland dyker tillfällen upp som man måste ta på en gång, och artister som jag kan få tag i, och med på tåget, kommer antagligen gå längre än artister som svarar på mina meddelanden en vecka senare.

Det var iallafall lite om vad jag söker, har du vad jag söker är du välkommen att höra av dig.

2 Kommentarer

 1. Salama den 2023-02-24 kl 13:30

  Hej jag har en ny låt som jag inte släppt. Om ni vill höra kan jag skicka via mail. Jag söker även ett skivbolag.

  • Stefan Bergfeldt den 2023-02-24 kl 17:21

   Hej Salama
   Det går alldeles utmärkt att skicka. Du kan läsa lite på startsidan vad jag vill veta när du kontaktar mig.
   /Stefan

Lämna en kommentar