Hold Me Here Tonight är den första singeln Jörgen Andersson släpper på CRS Records, men han har släppt musik tidigare. Jag bad honom berätta lite om sig själv och sin musik, såhär säger han:

Jag har gjort så många låtar och drömmer om att andra än vänner lyssnar, känns så tråkigt om man inte gör ett försök då jag lagt så många år med mina låtar, och texter från hjärtat som hjälpt som terapi när det har varit lite tungt, som alla ibland har i livet.

Har en hemstudio i Kungsbacka.

Använder min egen mikrofon och preamp/compressor StripOne och MicOne(samma som Måns Zelmerlöw använt till Heroes, och EUROPE valde när de gjorde comeback för några år sedan. Jag har sålt till flera studios i Sverige och de används av många som vi hör på radion)

Den första låten jag släppte på Spotify (Våren 2019) I CAN HARDLY ASK FOR MORE  hade inte det djupaste textinnehållet men handlar om min fantastiska fru som lyssnar på mina melodier och snällt och tålmodigt kritiserar dem och texterna. Jag ville göra en direkt låt som fastnar, hoppas man förstår att ”twist and shout” är medvetet taget från Beatles. Och att ”universe miss” är att jag tycker min fru är min miss universe.

HOLD ME HERE TONIGHT, som ny släpps på fredag (släppt när inlägget publiceras, CRS anm) av CRS RECORDS skiljer sig, avskalad ballad med mest akustiska gitarrer.

Texten handlar om att vi behöver ta hand om varandra och finnas tillhands i de stunder där vi som mest behöver det, och vikten av att kunna känna den tryggheten.

”A lonely man out, on the street he was asking for money… no, I think for help.

His bottle of wine takes care of his fear and the angels away for a while”  

Jag är tacksam för att inte vara den mannen.

Jag hoppas du gillar låten.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet skickas varje onsdag, och innehåller både tips till dig som harvar i musikbranschen och saker som är aktuellt kring CRS Records, och musikbranschen i stort.

Lämna en kommentar