Det är lika bra jag låter Dick själv berätta…

I normaliseringens tidevarv utspelar sig i informationens, likesjagandets och det hårda debattklimatets tid. När alla är så säkra på att de har rätt att personpåhopp nästan ses som ett fullkomligt rimligt sätt att bete sig på. Och nånstans bland alla höga röster finns den lilla människan som gör sitt bästa för att låta sin lilla jolle kränga fram bland de krutluktande krigsfartygen. Just där börjar vi vår berättelse med avsparket i Nerver av kinesiskt porslin och den känsliga stackare som undrar varför det bara verkar vara just hen som inte har ogenomtränglig krokodilskinnshud. Alla andra verkar ju ha det så bra där de nu håller hus, på gymmet, på den spännande resan, slappandes framför TV:n, i köket bakandes muffins – säkert visslandes på något ur Sound of Music. Strax därpå hörs en vänlig röst som menar att “Det ordnar sig”, men sånt är förstås svårt att ta till sig, så båten fortsätter att kränga fram och tillbaka ända till avslutande Festen är slut. Är det då ett lyckligt slut? Kanske inte, men vi kommer att fortsätta berättelsen på en annan skiva. Kanske slutar det lyckligt då.

Dick Lundberg & Solidariteten bildades hösten 2018 som ett löst sammansatt projekt för några spelningar i Oxelösund, föga anade vi att vi nästan ett och ett halvt år senare skulle ha tre utgivna singlar, en helt egen repertoar och dessutom ett helt album färdigt! Vårt första fullängdsalbum bygger på låtar vi hjälpts åt att göra och vi har framförallt jobbat på att behålla en livekänsla i materialet. Musiken har influenser från våra olika bakgrunder, visa, rock, country, folkmusik och punk.

Dick Lundberg & Solidariteten är:

Dick Lundberg – Gitarr och sång
Patrik Renfors – Gitarr
Lasse Fornarve – Klaviatur
Johan Renfors –  Bas och sång
Andreas Larsson – Trummor

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet skickas varje onsdag, och innehåller både tips till dig som harvar i musikbranschen och saker som är aktuellt kring CRS Records, och musikbranschen i stort.

Lämna en kommentar