Uppdaterat utrustningen (och ett erbjudande)

Först, för dig som inte är intresserad av vår utrustning och bara vill se erbjudandet, scrolla ner bara.

Igår kom det lite paket till oss, och när man får paket blir det ju automatiskt lite som julafton. Två ganska stora paket var det, ett som vägde ca 15kg och ett lite större som vägde ca 30kg.

Nåväl, självklart passade vi på att packa upp grejerna igår kväll. Till att börja med var det mikrofoner till trummorna. En AKG D112 till baskaggen, två stycken RØDE NT5 för överhäng, och fyra stycken Shure SM57 för pukor och virvel. Till detta även stativ och kablar såklart, så det går att koppla in. Än har vi inte hunnit med att spela in något, men vi är säkra på att vi nu har vad som behövs för att spela in riktigt bra trummor.

Förutom mikrofonerna fick vi ett par ESI Aktiv 08, som är aktiva närfältsmonitorer som har en riktigt ren och platt ljudåtergivning för bästa möjliga förutsättningar vid mixning. Tidigare har det krävts en hel del lyssning i olika högtalare/hörlurar för att få en rättvis bild av ljudet i mixen, men med ett par riktigt bra monitorer hoppas vi nu kunna träffa rätt mycket snabbare. Det är ju också trevligt att ha riktigt bra ljud när man mixar.

Tyvärr missade vi att det inte följde med kablar till monitorerna, så det måste vi skaffa nu. Vi hade kablar i studion, men det känns som att nya monitorer förtjänar nya kablar. Dessutom blev det lite rörigt med strömförsörjningen, så vi ska se över den delen lite också. Lite småfix sådär som det ska vara.

Nu måste ju grejerna invigas med att spela in en riktigt bra låt, med ett riktigt bra band. Därför har vi nu ett fantastiskt erbjudande, läs mer här.

Lämna en kommentar