Stefan startar kickstarter-kampanj

Jag, Stefan (självaste skivbolagsdirektören) har bestämt mig för att slå två flugor i en smäll. En dröm har länge varit att göra en soloplatta, och nu kände jag att det är dags. Det är dags av två anledningar, dels för att jag känner att tiden är mogen, men också för att jag vill testa på hur det är att driva en kickstarter-kampanj.

Kickstarter är en crowd-funding tjänst, för att finansiera projekt. Det lämpar sig alldeles utmärkt för skivinspelningar. Jag vill testa det, eftersom jag känner att det också skulle kunna vara något vi kan hjälpa andra artister med. I mitt projekt söker jag 5000kr, och det är ungefär vad det kostar med avgifter kring en officiell release, och fysisk produktion av CD-skivor. Själva inspelningen löser jag billigt, eftersom, ja du kan ju gissa hur.

Ända fram till den sista april kan man lämna sitt bidrag, eller egentligen förbinda sig att lämna ett bidrag. Det är nämligen så att den som lämnar bidrag faktiskt inte lämnar något bidrag förrän insamlingen är lyckad. Om man inte lyckas få ihop hela summan anses insamlingen vara misslyckad, och då avbryts det hela och inga pengar dras från bidragsgivarna.

När jag satte upp kampanjen fick jag också definiera olika rewards, saker den som bidrar med en viss summa får som tack. Till exempel har jag i min kampanj att den som bidrar med 40kr får ett signerat vykort som tack, och den som bidrar med 10 000kr kommer jag hem till och framför hela skivan live. Hittills är det vanligast att bidra med 100kr, för att få skivan digitalt innan den officiella releasen.

För dig som nu funderar på att lämna ett bidrag, så gör du det genom att klicka här och klicka på Back this project. Det vore jätteroligt att se kampanjen lyckas, men oavsett hur kampanjen går så kommer jag spela in min skiva. Däremot är det oklart hur den i så fall lanseras.
Så, bidra nu gärna till mitt projekt, och dela vidare, för du vet, att sprida en länk är att sprida kärlek.

2 Kommentarer

  1. Stefan den 2015-04-22 kl 23:08

    Så du har blivit musikproducent nu också. 🙂 Har du lagt ner webbproduktionen eller är detta något du driver utöver det? Själv har jag kastat mig in i detta med e-handel igen efter vårt första misslyckade försök. 🙂

    • admin den 2015-04-26 kl 11:41

      Ja, man måste ju prova lite nytt, eller hur 🙂 Skivbolag, studio, producent, skriva musik. Ja, måste strängar på lyran helt enkelt. Jag har inte lagt ner webbproduktion, har kvar bolaget, men har dragit ner på verksamheten. Försörjning har jag via anställning som systemutvecklare, på Momentum Software AB.

Lämna en kommentar