Tomas Blomqvist

Vem är Tomas Blomqvist? Han är en av de senaste artisterna att skriva på för CRS Records och han är den första internationella artisten, så tillvida att han bor i Kanada. Jag tänkte också att han skulle få presentera sig själv lite, såhär skriver han:

Jag heter Tomas Blomqvist, och är uppvuxen i Södertälje strax utanför Stockholm.

Har pysslat med musik och skrivit låtar så länge jag kan minnas.

Det hela började nog med att jag växte upp i en ganska musikalisk familj.

Min farfar spelade dragspel, min morfar spelade munspel och lite piano, min pappa spelade gitarr och min mamma piano. Redan som väldigt liten tyckte jag om att spela på pianot hos mina morföräldrar och jag älskade när min pappa spelade gitarr för mig. Så det var väl där som det hela började. Själva låtskrivandet började väl egentligen som poesi, och dikter i olika format.

Bodde i Hässelby en sväng under ca 10 år då jag var gift med min första fru, men flyttade sen till Vancouver, Kanada efter att vi skiljt oss och jag träffat en ny kärlek på den här sidan Atlanten. Spelade i ett par rock-band här efter att jag kom hit, men slutade helt skriva musik efter flytten. Det kändes väl lite meningslöst att skriva visor på Svenska när det inte fanns nån som kunde uppskatta dem.

I Augusti 2019 så skrev jag sången ”En sång för Lily” tillsammans med Dick Lundberg till hans skiva Augustisånger 2. Det var den första sången jag skrivit på 10 år efter flytten, och det var väl kanske som en kork som lossnade i och med det. Efter att den sången var färdig, så skrev jag 11 nya låtar på 15 dagar. Jag tog kontakt med Stefan på CRS Records och frågade om han var intresserad av att skriva ett kontrakt och ge ut mina låtar på hans bolag, och på den vägen är det.

Den första singeln heter ”Ringar på vattnet” och släpps på CRS Records i slutet av November.

Ett stort tack till Dick Lundberg som spelar lead guitar och hjälper till och körar.

Som du förstår kommer det komma mer musik från Tomas framöver, hoppas du är lika pepp som vi är.

Lämna en kommentar