Hoppsan, nu blev det sent

Jonatan, Wilhelm och Emil i Lightyear Loopers

Bilden visar grabbarna i Lightyear Loopers, som är det senaste bandet som skrivit på för CRS Records, är från Borlänge och lirar något de kallar för action-rock. Men det här inlägget ska inte handla om dem, utan om varför klockan är halv elva när jag skriver det här, dvs långt efter läggdags.

Det är nämligen så att jag gav de här grabbarna i uppgift att spela in några klipp med sig själva, för att presentera sig. Jag gav dem ett väldigt luddigt manus, och de har hittills levererat en del bra material.

Det kommer bli flera filmklipp med dem, där de på olika sätt får presentera sig själva och sin musik, och ikväll har jag klippt något som skulle kunna bli det första.

På vägen har jag fått lära mig hur jag använder Reaper (som jag använder för att spela in och mixa musik) till videoredigering. Jag måste säga att Adobe Premiere är rätt mycket bättre, men för den som inte vill lägga en bra bit över 4000kr på ett videoredigeringsprogram är Reaper helt klart ett alternativ.

Video är ett fantastiskt sätt att uttrycka sig, och presentera sig, och det är lite det som är vad jag vill ha sagt med det här inlägget. Det kommer fram så mycket mer i de här filmklippen än vad vi någonsin kan få fram på en bild, eller i en text, och jag hoppas verkligen att de kommer få bra spridning också.

Jag tror att den här videon kommer ha premiär den 29 november, klockan 16, så lägg in det i kalendern.

Arbetar du något med video, och isåfall, vad tycker du är det bästa med det? Kommentarsfältet finns här nedanför, du får gärna svara där.

2 Kommentarer

 1. Marcus den 2019-11-30 kl 18:21

  Ställde klockan på 16:00 den 29 november och väntar fortfarande! Vi är ett gäng som väntar ivrigt!

  • Stefan Bergfeldt den 2019-11-30 kl 18:39

   Det är bra. Det blev tyvärr inte som planerat, men det kommer.
   Prenumerera på nyhetsbrevet för att inte missa det.

Lämna en kommentar