Skriv en jullåt?

Photo by Gary Spears

När det här skrivs är det förvisso lite sent att skriva en jullåt, iallafall till i år. Men jag tänkte att inlägget egentligen inte ska handla om att specifikt skriva en jullåt, utan om att skriva en låt för ett specifikt tillfälle.

Skriver du en låt för ett specifikt tillfälle finns det ju definitivt ett tillfälle att lyssna på din låt. Just jul är väl lite mättat kanske, det finns fler bra jullåtar än man hinner lyssna på redan, men det finns gott om andra tillfällen. Dick Lundberg & Solidariteten gav en känga till kommunledningen i Sölvesborg, och passade på att slänga in en B-sida på singeln, som heter Tid för ett vi (på kanelbullens dag). Det finns inte jättemånga låtar för kanelbullens dag (vet du när den infaller? Lämna en kommentar).

Det behöver inte vara en låt för en speciell tidpunkt heller, det kan vara en låt för när man gör något speciellt. Jag är till exempel förvånad över att Benjamin Ingrosso inte släppt ett album med låtar som passar när man kokar pasta. Har han det, och jag har missat, skicka en länk för tusan!

Jag skulle gärna vilja att du tipsar om dina bästa låtar för speciella tillfällen, lämna kommentar.

Lämna en kommentar