Musikkarriär eller bara hobby?

Photo by Ayodeji Fatunla

Siktar du på en karriär inom musik, eller är det något du bara gör som en hobby? Det finns inget rätt eller fel svar, men det gör väldigt stor skillnad för hur du bör hantera din vardag. Jag menar, jag tycker om att spela datorspel, men det ser jag som en hobby. Det gör jag när jag har tid, och lust, och i helgen gick jag över 280 skillpoints (och 100 timmar) i Assassin’s Creed Valhalla.

Att skriva blogginlägg däremot, det är en del av min musikkarriär, något jag gör för att sprida kunskap, erfarenhet och inspiration till musiker där ute, och för att skapa medvetenhet om skivbolaget jag driver. Det är inget jag gör lite när jag har tid och lust, utan det är något som står på mitt schema att göra, varje söndag kl 20.30. Just idag är klockan snarare 15, för jag har kastat om i schemat så granen kan kläs ikväll, men det är ju just det som är skillnaden. Blogginlägget ska skrivas även om granen ska kläs.

Om du ser musiken som en hobby, då kan du skriva låtar när du har inspiration, och posta på Instagram bara när du släppt en ny singel. Men om du vill göra en karriär av musiken, då måste du ta den seriöst, och göra jobbet som krävs. Du behöver bättra på ditt låtskrivande, öva på dina instrument (sången är ett instrument) och du måste ta marknadsföringen på allvar.

Jag såg ett klipp med Lil Nas X, där han talar om att han postar något på sociala medier varje dag, för att marknadsföra sin musik. Han gör det också på ett intressant, roligt och kreativt sätt, så det inte blir tjatigt. Och även om du inte har hört talas om honom, så går det rätt bra för honom. Han har tre låtar med över en miljard streams på Spotify, och över 39 miljoner lyssnare i månaden.

Så ställ dig själv frågan, är det en hobby, eller är det en karriär?

Lämna en kommentar