Hur ska man bli igenkänd?

Photo by Tnarg

Du är absolut inte ensam om att drömma om att nå ut med din musik till fler, men hur gör man egentligen det när det släpps över hundra tusen nya låtar varje dag?

Allt börjar såklart med bra musik, det är grunden till allt. Utan bra musik spelar det i princip ingen roll vad vi gör, det kommer ändå inte bli bra. Det finns såklart undantag här, men i de allra flesta fall krävs bra musik för att lyckas. Men sannolikheten att du har så pass bra musik att den sticker ut bland all annan fantastisk musik som finns är i ärlighetens namn rätt liten.

Du måste komplettera din fantastiska musik med fler detaljer, för att någon ska vilja lyssna på den. Att redan vara känd gör såklart det hela mycket lättare, men jag förutsätter att du inte redan är känd (har jag fel, så hör av dig för all del). Så du behöver stå ut med omslagsbilden till din musik, och titeln behöver också sticka ut och vara tilltalande.

Är man inte redan känd måste man på något sätt jobba för att bli igenkänd, och som värden ser ut idag skulle jag säga att det mest tillgängliga sättet att bli igenkänd är att bli det via sociala medier. Plattformarna är i grunden gratis, och når potentiellt ut till i princip alla som skulle kunna tänkas lyssna på din musik, men precis som på streamingtjänsterna är du långt ifrån ensam, så du måste vara kreativ för att synas.

Här kan du jobba med både bild, ljud och text för att sticka ut. Försök använda snygga bilder för att fånga användarnas intresse. Använd gärna din egen musik, men bara om den passar in. En tumregel säger också att inlägg, för att bli framgångsrika, ska vara antingen underhållande, utbildande eller inspirerande. Det kan du ha i åtanke när du skapar ditt innehåll.

Skapar du innehåll till dina sociala plattformar, som får bra spridning, så kan du förhoppningsvis använda det för att göra folk uppmärksamma på din musik. Tro bara inte att det här är enkelt, det kräver väldigt mycket tanke, planering och genomförande för att det ska bli bra. Det är helt enkelt ett riktigt hårt jobb.

Känner du att du behöver hjälp med det här, då finns jag här. Hör av dig.

Lämna en kommentar