Sharing is caring

Photo by ELEVATE

Sharing is caring skulle kunna översättas till något i stil med att dela med sig är att bry sig. Det är fint att bry sig om människor, vi uppskattar alla när någon visar sig bry sig om oss. Men hur kan vi implementera detta i vårt artisteri?

I den digitala tidsåldern är relationer nyckeln till att skapa en hållbar och lojal fanbas. För artister och band med begränsade resurser och en relativt liten följarskara kan det verka utmanande att konkurrera med större namn. Men det är här konceptet av att sharing is caring kommer in i bilden.

1. Personlig interaktion: Ta dig tid att engagera dig med dina befintliga fans på sociala medier. Svara på deras kommentarer, tacka för deras stöd och visa att du uppskattar dem. Genom att vara personlig och äkta skapar du starkare band med dina fans. Just det här med äkta är otroligt viktigt, dina följare är inte idioter utan kommer märka direkt om du inte genuint bryr dig.

2. Skapa unikt innehåll: Ett av de mest effektiva sätten att dela med sig är att erbjuda något unikt och värdefullt för din publik. Det kan vara bakom kulisserna-material från dina repetitioner eller konserter, exklusiva musikklipp eller till och med personliga berättelser om din resa som artist. Det går till och med att ta det ytterligare ett steg och göra unikt innehåll för specifika följare.

3. Kolla in dina fans: Följ och engagera dig med dina fans på deras egna sociala medieplattformar. Genom att visa intresse för deras liv och intressen skapar du en djupare koppling och ökar sannolikheten att de fortsätter att stötta dig. Tills du slagit igenom och fått tusentals följare tycker jag att det är viktigt att du följer tillbaka.

4. Finns där för dina fans: Bjud på dig själv, din kunskap och din musik. Du kommer liksom inte komma någonstans om du inte har en publik. Du är inte för fin för det, bland annat har ju Adele, Taylor Swift och Drake dykt upp på bröllop som fans bjudit in dem till. Då kan du hänga kvar efter ett gig och ta en öl med fansen också.

Så, ut där och dela med dig nu.

Lämna en kommentar