Mitt bästa tips till dig som musiker

Nu ska du få mitt allra bästa tips till dig som musiker:

Gör klart låten!

Kort och gott, så enkelt är det. Du har säkert 20 låtidéer, en massa textrader och riff. Gör klart dem, och ge dem till fansen.

Du väntar på inspiration, och perfektion, men faktum är att om du väntar på inspirationen kommer dina fans antagligen att tröttna. Gå upp, gör jobbet, och leverera. Det är vad som krävs av dig som vill lyckas.

Det har aldrig varit lättare och mer tillgängligt att göra musik. I min hemmastudio har jag utrustning för kanske 5000 kronor (då räknar jag inte min dator och mina gitarrer) och med det kan jag producera musik. Faktum är att det går att komma ännu billigare undan, här har Thomann ett studiopaket för under 1500kr, och visst får man vad man betalar för, men du kan göra bra musik med det där.

Nackdelen med att det är så lätt både att producera musiken, och att få ut den på streamingtjänsterna, är att konkurrensen blir stenhård. Någon sa att hälften av alla låtar som släppts på Spotify aldrig ens har blivit spelade. När utbudet är enormt måste man göra något för att sticka ut.

Har du lite nätverk på sociala medier är det inte jättesvårt att få sin låt spelad, posta på facebook eller instagram, så kommer några av dina vänner att lyssna, men snart har de glömt bort att du släppt en låt, och då måste du vinna deras uppmärksamhet igen.

Det är då du måste släppa din nästa låt. Alla dina låtar måste naturligtvis vara bra, är de dåliga kommer ingen ens bry sig om din nästa, men de behöver inte vara superhits. Det räcker att de är bra. Du precis som jag kommer skriva låtar som är lite olika bra, och vi kommer lyckas lite olika bra med produktionen, men få ut låtarna.

Men glöm för all del inte att det absolut inte räcker med låtarna, du måste marknadsföra också. Du måste marknadsföra massor! Du måste få människor, dina fans, att bli nyfikna på dig och din musik.

Hur ofta släpper du nya låtar, och hur ofta postar du något i dina sociala kanaler? Lämna en kommentar här nedanför

Lämna en kommentar