Jobba hårt, jobba smart

woman wears yellow hard hat holding vehicle part
Photo by Chevanon Photography on Pexels.com

Hårt jobb lönar sig sägs det, och det ligger förstås mycket i det. Problemet med många som jobbar hårt är att de inte jobbar effektivt. Det gäller att göra rätt saker, på rätt sätt, vid rätt tidpunkt. Annars blir effekten oftast inte alls så bra som den kunde ha blivit.

Det är ganska lätt att lista ut vad du vill åstadkomma, och eftersom du är här gissar jag att du vill att fler ska höra din musik. Jobba hårt kan vara att skicka samma DM till alla du hittar på Instagram, och tala om att du har musik. Det här kan absolut ge effekt, skickar du till tillräckligt många så kommer några att lyssna. Problemet är att några kommer blockera dig, och några kommer bli irriterade så nästa gång du dyker upp i flödet har de inte några positiva tankar om dig.

Det är klart att det går att effektivisera, skicka ännu fler meddelanden. Du kommer få fler lyssnare, men det är ändå inte riktigt den positiva effekten du egentligen är ute efter. Ofta får du betydligt bättre effekt av att faktiskt bry dig om andra. Kommentera andras inlägg, och skriv relevanta och positiva kommentarer. Se till att de välkomnar till svar, till exempel genom att ställa en fråga. På så vis skapar du verkliga relationer, och det är från verkliga relationer du kan bygga vidare.

Ofta är det långsiktigt mest effektiva sättet att nå ut att ge. Ge av dig själv, ge av din kunskap, ge av din omtanke och ge lite mer av dig själv. Varje vecka delar jag med mig av min kunskap och erfarenhet i den här bloggen. Det är en hel del tid som går åt till att skriva de här blogginläggen. Jag tycker naturligtvis att det är väldigt roligt, och att sitta ner och formulera de här texterna tvingar mig att reflektera över vad jag gör och bli ännu bättre.

Jag skriver blogginlägg, jag skickar nyhetsbrev, jag postar på sociala medier och jag svarar på frågor. Jag ger av mig själv, min kunskap, min erfarenhet och min omtanke. Jag gör det genuint och gärna, för att det är sån jag är. Det är sån jag vill vara. Det är också något som uppskattas av min omgivning.

Att ge är att vara smart, så jobba hårt och jobba smart genom att ge så mycket du kan till så många som möjligt. Se bara till att du ger dem vad de vill ha, inte en länk till din senaste singel.

Lämna en kommentar