Hantera värmen

woman in white tank top wearing aviator sunglasses
Photo by Yan Krukov on Pexels.com

Sommaren är här, värmen är här, de ljusa ljumma kvällarna är här. Vaccinationerna är i full gång, vilket betyder att vi så smått kan börja umgås med varandra igen. Nu finns det mycket som lockar oss, och som tar tid och fokus från det vi borde göra, dvs musik och marknadsföring.

Nu menar jag inte på något sätt att du inte ska passa på att njuta av sommaren, och umgås med vänner, absolut inte. Men jag menar att du behöver hitta sätt att fortsätta leverera till dina fans, trots att sommaren är här. Det uppenbara sättet hade såklart varit en liten turné, men som läget ser ut är det kanske inte aktuellt. Även om pandemiläget ser bättre ut är det lite sent att börja planera.

När det gäller musik så hade en bra grej varit att ha den på lager, så du kan ge ut musik utan att behöva stänga in dig i en överhettad studio. Har du inte det kanske du ändå kan sätta dig på balkongen och filma akustiska covers på dina låtar, som du sprider i sociala medier. Eller rigga hela bandet i någons trädgård och sänd live kanske. Bjud in dina vänner, så kan du både umgås med vänner, njuta av värmen och ge dina fans vad de vill ha.

Sätt av lite tid på kvällarna, när du engagerar dig i sociala medier. Fokusera på dina fans en stund varje kväll, och fokusera på familj, vänner och fint väder resten av dygnet. Får dina fans vänta till ikväll på svar och nya inlägg från dig kommer de att respektera det. Får de vänta till mitten av september kommer de troligen tröttna på dig.

Jag hoppas att du tar till dig detta och inte försvinner helt under sommaren. Jag kommer att fortsätta posta varje vecka på bloggen, skicka nyhetsbrev varje vecka och posta mer eller mindre dagligen i sociala medier.

Lämna en kommentar