Jämställdhet

photo of person wearing black shirt
Photo by Nicholas Swatz on Pexels.com

Det här med jämställdhet är viktigt för mig. Just jämställdhet och klimat tror jag är vår tids två absolut viktigaste frågor, och om vi får ordning på dem tror jag resten kommer lösa sig rätt enkelt.

Musikbranschen är rätt gubbig över lag, och mitt lilla skivbolag är tyvärr inget undantag. Gubbar så långt ögat når, med väldigt få undantag. Det här skulle jag vilja göra något åt under 2021, jag skulle vilja att max hälften av artisterna jag signar under det kommande året är män.

Det här är inte helt lätt, speciellt som jag redan byggt ett gubb-gäng. Även om vi är vettiga män, med sunda värderingar, så är vi ändå ett gäng gubbar, och jag misstänker att det kan vara avskräckande för kvinnor, eller åtminstone inte locka så himla mycket.

Eftersom jag gillar de befintliga gubbarna tänkte jag inte göra mig av med dem, men jag vill ändå försöka skapa en välkomnande och inkluderande miljö för andra. Tyvärr vet jag inte riktigt hur jag ska göra detta.

Har du tankar och idéer, kanske till och med förslag på vad jag ska göra, hör gärna av dig, så kan vi bolla och förhoppningsvis lära oss något av det. Det går utmärkt att lämna en kommentar här, eller skicka ett mail.

Lämna en kommentar