Hur kan jag skapa mer innehåll till sociala medier?

Bild av George Milton

Jag får ofta höra hur svårt det är att skapa innehåll till sociala medier, och jag förstår verkligen känslan. Jag kämpar med det själv till och från. Men härom dagen hörde jag Gary Vaynerchuk svara på frågan hur han kan skapa så mycket innehåll, och jag tyckte det svaret var helt fantastiskt.

Hans svar var helt enkelt att han inte skapar innehåll, utan han dokumenterar livet. I och med att han dokumenterar livet får han massor av innehåll till sina sociala medier. Han gav som exempel hur han höll en föreläsning, och från den blev de 39 korta videoklipp till bland annat TikTok.

Du håller ju på med musik, ta för vana att filma när du skriver låtar, när du övar, när du har spelning, när bandet repar och när du pratar med andra om musik. Du kommer garanterat hitta massor av guldkorn i de videoklippen. Nu menar jag inte att du ska posta en 45-minuters video där du övar skalor, men varför inte 7 sekunder av övningen?

Kom också ihåg att det inte alltid behöver vara den perfekta tagningen. Inlägg som får bra räckvidd i sociala medier är ofta antingen inspirerande, utbildande eller underhållande. En tagning med ett par riktigt sura toner kan vara både underhållande och inspirerande.

Titta på det här klippet där Ed Sheeran visar upp en av sina gamla inspelningar, från innan han var duktig.

Ed Sheeran på The Jonathan Ross Show

Det här är ju både väldigt roligt, eftersom han faktiskt sjunger riktigt illa, men det är också väldigt inspirerande eftersom han talar om att det är övning, övning och åter övning som tagit honom från det där falska, till den fantastiska sångare han är idag.

Att spara den där riktigt dåliga inspelningen kan ju också vara en mycket bra idé, ifall att du, som Ed, blir en världskändis en dag. Då kan du sitta i en talkshow och visa upp hur dålig du var en gång i tiden, och hur långt du har kommit.

Jag hoppas verkligen att du kommer börja filma mer av din vardag, och posta små klipp på sociala medier. Berätta i kommentarerna var jag kan följa dig.

Lämna en kommentar