Hur hinner man med?

Photo by Ketut Subiyanto

Du förväntas jobba åtta timmar om dagen, plus en timme lunchrast och en timme pendling, så totalt tio timmar om dagen är du borta från hemmet. Utöver det ska du laga din mat från grunden, sköta din personliga hygien, träna, skjutsa barnen på träningar, städa och tvätta, handla, klippa gräset.

Som artist förväntas du också öva på ditt instrument, skriva nya låtar, spela in låtar och musikvideos. Sen kommer jag och säger att du också måste marknadsföra dig, posta på sociala medier flera gånger i veckan, vara aktiv och social med dina fans.

Dessutom behöver du sova åtta timmar per dygn. Så hur hinner man med, utan att stressa ihjäl sig?

Sanningen är väl den att dagens samhälle inte riktigt är anpassat för att orka med. Även om det ser perfekt ut för vissa på Instagram kan det mycket väl vara en fasad, för att man inte orkar hantera hur man egentligen mår.

Så hur ska man egentligen hinna med då?

Man får prioritera och effektivisera, det är liksom enda chansen. Är du en av de lyckliga som klarar dig med fem timmar sömn, då har du ju fått ett bra försprång. Kanske barnen är stora nog att ta sig till sina träningar själva? Kanske kan en robotdammsugare avlasta städningen? Kan barnen hjälpa till med städning? Kanske är det okej med makaroner och korv ibland? Kan du se gräsklippningen som ett träningspass?

Våga prioritera! Vad är viktigast för dig, din musikkarriär eller att din gräsmatta är finare än grannarnas? Låt gräset växa lite, och satsa på din marknadsföring. Beställ hem färdiglagad mat för att hinna öva på ditt instrument. Nöj dig med resultatet av robotdammsugaren för att skriva ny musik.

Och du, säg upp Netflix, HBO, Disney+, CMore, Viaplay, Amazon Prime och allt vad de heter. Lägg tiden du spenderat framför TVn på att göra content till sociala medier, och pengarna du betalat för tjänsterna på annonsering. Jag vet att det kan kännas lite jobbigt att inte kunna snacka om alla TV-serier på fikarasten, men prata om din musik istället!

Lämna en kommentar