Stå för något!

Photo by Flavia Jacquier

Vad står du för? För mig är det otroligt viktigt med lika rättigheter, med jämställdhet, med allas lika värde. Och att vara snäll. Jag mig inte nämnvärt om din hudfärg, religion, ekonomi, sexualitet, kön, ålder osv. Jag tänker i alla fall inte låta det påverka vad jag tycker om dig, vad jag förväntar mig av dig, eller vad du kan förvänta dig av mig.

Vi har alla fördomar, och jag ska berätta om en gång när mina fördomar gjorde mig förvånad. Jag var på ett café i Falun under skid-VM -15 och det kom in en en tjej som jag kom att prata med. Det visade sig att hon gick på gymnasiet i Falun, med var född i Somalia. Hon hade varit och tittat på VM tillsammans med sin mamma tidigare på eftermiddagen.

Jag frågade henne om hon åkte skidor, och fick det svar jag hade förväntat mig. Nej, det gjorde hon inte, det är inte den stora sporten där hon kommer ifrån. Men sen fortsatte hon, och det var här jag blev lite överraskad, ”man spelar hockey”. Där hon kommer ifrån visade sig vara Mora, och där hade hon varit ganska duktig på ishockey.

Jag försöker bidra till en bättre värld, och det gör jag på olika sätt. Jag har till exempel gjort låten Töreboda är vårt, där all vinst går till Sammanhållningens hus i Töreboda. När 69-Dust ville skänka sin del av intäkterna från låten Fight for your right till stöd till Ukraina så ställde jag såklart upp med min del av intäkterna också.

Exakt vad man står för, och varför, kan ju såklart variera, men jag tycker det är viktigt att stå för sina åsikter och värderingar.

Lämna en kommentar