Förändring, en chans till förbättring

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels

Jag har drivit skivbolag i snart sju år nu. Första släppet gjordes hösten 2015, och genom åren har saker förändrats. Jag har förändrats, förutsättningar har förändrats, världen har förändrats, branschen har förändrats, mitt arbetssätt har förändrats och mycket mer. Förändring är alltid läskigt, men också en chans till förbättring.

Företagandet, så väl som livet, förändras, utvecklas och går igenom faser. Från början var tanken att det centrala i verksamheten var studion. Artister skulle komma till studion, och spela in sin musik, som sedan kunde ges ut av skivbolaget. Förutsättningar förändrades, studion stängdes och bolagets fokus blev istället marknadsföring.

Jag lär mig hela tiden nya saker, och hittar arbetssätt som passar mig, där jag kan lägga mer tid på saker som gör mest nytta. Jag försöker mer och mer forma processer och arbetssätt för att kunna optimera resultat.

Bolaget har också lämnat den fas där fler artister är viktigt, istället har det blivit viktigt att det är rätt artister. Jag tackar nej till betydligt fler samarbeten nu än jag gjort tidigare. Det handlar inte enbart om att jag ska uppskatta musiken och människan, utan jag behöver också känna att vi har gemensamma mål, och att våra sätt att arbeta passar.

Det här för tyvärr också med sig att en befintliga artister kan känna att arbetssättet inte riktigt passar, och därför väljer att avsluta samarbetet. Det är såklart jättetråkigt, men det är också en naturlig del av att vi utvecklas. Jag tror att både artisten och bolaget kan gynnas av att gå skilda vägar om man känner att det inte passar, även om det såklart känns lite som ett nederlag när någon väljer att lämna.

Lämna en kommentar