Who are Are?

Jag är ledsen för Göteborgs-humorn, men jag kunde inte låta bli. Hur som helst, jag ställde frågan till Thomas, som tog frågan med sig till bandet, och de kom tillbaka med det här svaret.

Are är egentligen historien om några överlevande hårdrockare från 80-talets glansdagar som hittade varandra genom annonser på gamla dagar. Men egentligen är det bara ett gäng grabbar som träffades några gånger i en replokal och hamrade om gamla riff för att slutligen bli material till en platta.

Are har med tiden utvecklats till ett öppet kollektiv där medlemmar kommer och går allteftersom de har något att bidra till musiken.

Den här plattan är inspelad och mixad i Nordic Sound Lab i Skara utav Mikko Viitala ( The Perfect Mess) och sedan mastrad av legendaren Thomas ’Plec’ Johansson ( Saffire, The Night Flight Orchestra, Mean Streak, Scar Symmetry, Soilwork mfl).

Musiker på inspelningen är Kimmo Lundahl, Thomas Samuelsson, Niclas Andersson, Stefan Bertilsson, Linus Abrahamsson, Ulf Wilhelmsson och Hanna Lundahl.

Plattan de pratar om är Tours De Temps, som släpps den sjätte december, där du brukar strömma musik.

Lämna en kommentar