Växtvärk

Foto: https://www.pxfuel.com/en/free-photo-qiapn

Tidigare har jag ju skrivit lite om målen för 2020, och som du ser är det högt uppsatta mål. Att växa med 400% ställer höga krav på strukturer, rutiner och system, så det blir ganska mycket fokus på att optimera. Det är helt avgörande eftersom jag på sidan om skivbolaget också driver en webbyrå, och har ett heltidsjobb som systemarkitekt. Det finns helt enkelt inte hur mycket tid som helst.

En sak som gnagt i mig under senare halvan av 2019 är att jag inte fått någon feedback när jag beställt en release från distributören. Det har inte riktigt varit ett problem när det har varit få releaser, men i slutet av december släpptes Alloy – Through Hell på en söndag istället för en fredag, eftersom jag skrivit in fel datum när jag beställde. Eftersom beställningssidan bara säger ”tack”, och sen kan jag inte se vad jag beställt upptäcktes inte detta förrän på fredagen när låten borde kommit ut.

Sedan dess har väldigt många releaser planerats in, och i fredags skulle Q släppt sin andra singel, Minnet av ett andetag. Den kom inte ut, så jag hörde av mig till distributören som säger att de inte fått min beställning. Om jag har missat att beställa, eller om något gått fel på vägen, det får vi aldrig veta, vad vi däremot vet är att Minnet av ett andetag inte släpptes på den planerade releasedagen, vilket ställer till det en hel del för stackars Q som hade gjort allt rätt inför releasen, och mobiliserat sina fans som skulle lyssna på låten direkt den kom ut.

Lyckligtvis kan vi i samband med detta presentera ett nytt samarbete, med Record Union, där de releaser som inte redan är planerade hos den tidigare distributören. De artister som vill kommer få flytta tidigare releaser till Record Union också, där den främsta skillnaden blir kvaliteten på statistik vi får.

De tre största fördelarna med Record Union, framför den tidigare distributören är att jag ser vad jag har beställt, att jag faktiskt kan beställa en release för en specifik artistprofil (och inte förlita mig på att Spotify kopplar ihop namnen), och (om jag förstått saken rätt) att jag får länkar till releasen på alla tjänster den publiceras på och dessutom så snart de har fått den, innan det faktiskt är släppt för allmänheten.

Nu håller vi tummarna för att det nya systemet ska minska risken för missöden och beklagar att Alloy och Q drabbats. Du kan väl lyssna lite extra på dem, så blir de nog glada.

Lämna en kommentar