Vad är en succé?

Ja, vad är egentligen en succé och hur mäter man det? Det är väldigt bra frågor, men vi kan iallafall säga såhär att när Hinken släppte den sista delen av sin samhällskritiska trilogi, och vi samlade dem (tillsammans med Egoist) i en spellista som vi spred ordet om, så tog det fart.

På en dryg vecka har spellistan lyssnats på av nästan 1000 personer, vilket såklart med Beyoncé-mått mätt är ganska lite, men veckan innan var det drygt 20 personer som lyssnade på Hinken, så jag tycker ändå det är att ses som en succé. Hinken är trots allt inte en etablerad världsstjärna med flera miljoner dollar i budget, utan en medelålders man från södra Dalarna med ungefär noll och inget i budget.

Som jag beskrev musiken tidigare, det är som att Joakim Thåström och Stefan Sundström har fått ett kärleksbarn, som gör musik. Påståendet har fått både medhåll och mothugg i sociala medier, och jag är väldigt nyfiken på att höra vad du tycker.

Hinken har förresten hintat om att det kan komma ett album under hösten. Jag ska hålla koll på honom och försöka säkerställa att det blir verklighet. Det kan till och med bli aktuellt med ett fysiskt släpp. Om så blir fallet, vilket format skulle du föredra, CD, Vinyl eller kassett, och vad får det isåfall kosta?

Spellistan ”Hinken är samhällskritisk”

3 Kommentarer

 1. The Dude.. den 2019-06-30 kl 18:03

  Är succé något viktigt? Det är frågan tycker jag. Om man tappar idealen och försöker att bli en säljande artist, då är man illa ute tänker jag. Hinken är äkta och ärlig i sitt utförande. Det finns inget falskt i hans sånger. Hellre 2 som lyssnar på sanningen, än 100,000 lyssningar på något som inte betyder någonting.

  The Dude / Nästan Ågrens..

  • Stefan Bergfeldt den 2019-06-30 kl 18:20

   Du har naturligtvis helt rätt. Jag (som försöker göra affärer av musiken) tycker nog att succé är ganska viktigt, det är min enda chans att inte ha kastat pengar i sjön, men det får helt klart inte bli på bekostnad av ärlighet och ideal.

 2. The Dude den 2019-07-06 kl 11:19

  ♥️

  The Dude /. Nästan Ågrens

Lämna en kommentar