Stanna upp och njut

Stanna upp och njut - tvi kvinnor som skålar i champagne
Photo by Julia Larson from Pexels

Nästan alla tips här på bloggen handlar om hur du kan utvecklas och bli bättre, på ett eller annat vis. Det handlar både om att utvecklas musikaliskt, tekniskt och när det kommer till marknadsföring. Du får dock inte glömma bort att stanna upp och njuta.

Fira framgång

Framgång är relativt, kom ihåg det! Du ska alltid jämföra med dig själv, och dina tidigare bedrifter. Att någon annan når större framgångar är inte relevant på något vis. När du når 100 följare på Instagram, eller första gången får över 1000 streams på Spotify, eller 10 prenumeranter på Youtube, då är det dags att fira. När du når nästa milstolpe, då firar du igen.

Vill du ändå ha en koppling till marknadsföring, så bjud in dina fans att fira med dig. Gör en live på Instagram och låt någon av dina följare vara med. Sjung en duett kanske? Det finns så mycket du kan göra för att få dina följare att känna sig sedda och utvalda.

Ta dig tid att reflektera

Det är lätt att stirra sig blind på nästa milstolpe, eller bli upprörd när den senaste singeln inte gick lika bra som den förra. Sånt händer, och det är viktigt att du tar dig tid att reflektera över dina framgångar. Visst, du kanske vant dig med att dina singlar får 20 000 streams, och den senaste fick bara 5 000. Titta tillbaka på hur det var förut, när du inte kom över 1000 streams, och inse att du kommit långt.

Sen kan du naturligtvis också reflektera över anledningen, vad är annorlunda mot de gånger det gått bättre? Hur ska du göra nästa gång för att det ska bli bättre? Även när det går bra bör man reflektera över hur man kan göra ännu bättre.

Stanna upp och njut

Du älskar det du gör, kom ihåg att njuta av det! Oavsett hur många följare eller streams du får, att göra det du älskar är en framgång i sig, så se till att njuta av det.

Så, där var några anledningar att stanna upp och njuta, jag hoppas verkligen du tar till dig av detta, och njuter av att få hålla på med musik.

Berätta gärna om senaste anledningen du hade att fira, i en kommentar här nedanför

1 Kommentar

  1. Sebastian Tallstig den 2021-11-23 kl 01:13

    Tack!!! Jag kan villigt erkänna att det där med att fira milstolpar va inget jag tänkte på, det va mer go with the flow som stod i mitt huvud, och det är kanske därför jag känner sån uppgivenhet ofta. Jag har inga milstolpar, eller rättare sagt hade inga milstolpar. Nu ser jag ju att jag har jättemycket att fira i efterhand. Så tack för ditt blogginlägg.

Lämna en kommentar