Spotify Wrapped

Nu är det den där tiden på året när det är dags för Spotify Wrapped igen, och det finns både för lyssnare och för artister. Sociala medier svämmar över av detta, du kan ju inte gärna ha missat det. Men vad ska du som artist göra av detta?

För det första ska du absolut dela din egen statistik, oavsett om du har lika få lyssnare som jag. Jag har inte släppt musik i eget namn sedan 2018, och bara en enda låt. Min statistik är inte så imponerande, men jag tycker att du ska dela din statistik oavsett. Dina följare behöver påminnas om att du finns, och det här är ju ett riktigt bra sätt.

För det andra, och det här är nog snäppet viktigare, ska du hålla koll på om någon har din musik med på sina listor. Och när du hittar dig själv i någons lista ska du gilla, kommentera och dela. Det här fungerar såklart mindre bra om man är Bolaget, och man är med på halva Sveriges topplistor, men jag gissar att du som läser detta har färre lyssnare än dem (har jag fel så lämna en länk i kommentarerna).

Även om du råkar vara Bolaget eller för all del Taylor Swift, så är det en bra idé att lägga lite tid på att interagera med de som delar att de lyssnar på dig. Tänk hur det måste kännas för den personen när en av de stora idolerna lämnar en kommentar på ett inlägg. Där kan du vara rätt säker på att du har ett troget fan för resten av livet.

Lämna för all del en länk till din Spotify Wrapped i kommentarerna, ifall du är en artist.

Lämna en kommentar