Söker modiga icke-män

group of friends singing while sitting on beach sand
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Japp, det stämmer, jag söker modiga icke-män för samarbete.

I de här blogginläggen, som publiceras varje måndag, brukar jag skriva intressanta tips kring marknadsföring och annat du kan behöva för att lyfta din musikkarriär. Idag gör jag ett undantag, och berättar istället om mina egna utmaningar.

”Var dig själv” brukar jag säga, och jag försöker leva efter det själv också. Det betyder att vad jag postar i sociala medier, på bloggen, min musik osv allt återspeglar vem jag är, och mina värderingar. Nu är ju jag en vit, medelålders, heterosexuell man, och det är klart att det märks i mina inlägg.

Jag tror också på alla människors lika värde och att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter, oavsett kön, ålder, religion, sexuell läggning, hudfärg, inkomst osv. Jag är oerhört glad att jag lever i ett land som folk vill fly till, och inte fly från, och jag tycker det ger oss skyldigheter att ta emot och hjälpa människor. Jag titulerar mig mer än gärna feminist, och inkluderar definitivt mörkhyade och transkvinnor i min kamp. Jag hoppas att även detta märks i mina inlägg.

Under åren jag har drivit skivbolaget har jag fått nöjet att arbeta med flera fantastiska artister, och jag har som ambition att arbeta med ännu fler i framtiden. Tyvärr har nästan alla hittills varit män. Det här påverkar såklart möjligheterna att få arbeta med annat än män, och när jag hade samtal med Linnéa om eventuellt samarbete så nämnde hon också en oro kring det faktum att de andra artisterna nästan uteslutande är män. I efterhand har hon berättat att den oron var obefogad, och att hon från första stund känt sig otroligt välkommen i gänget, vilket jag såklart är oerhört glad över. Även om vi är nästan bara män, så är vi öppna och välkomnande, vilket är oerhört viktigt.

Jag blir också oerhört glad och stolt när mina artister släpper låtar med ett viktigt och inkluderande budskap. Några exempel är

Det här är bara ett urval, men jag tycker det är fantastiskt att vi visar våra känslor och tar ställning för rättvisa och jämställdhet, och jag hoppas verkligen att några modiga icke-män ska våga sträcka ut en hand och bli en del av vår fantastiska gemenskap, och tillsammans arbeta för bättre och jämställdare villkor.

Lämna en kommentar