Plötsligt händer det…

woman raising her hands up while sitting on floor with macbook pro on lap
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Idag tänker jag prata om Jörgen Andersson, och att det plötsligt händer, det senare kanske du kunde gissa med tanke på rubriken. Jörgen har släppt tio singlar hittills, fem av dem under 2019, innan han blev en del av CRS familjen, och fem under 2020 här på bolaget (det kommer två till i år).

De flesta av dem har gått ganska bra, den mest streamade låten har lite drygt 40 000 streams, och i snitt har de spelats drygt 18 000 gånger (borträknat fredagens release). Det här är ju helt okej siffror, helt klart. Det har i princip gått bättre och bättre för varje release, men när han släppte sin förra singel, Kärlekens Perrong, hände något.

Förutom de trogna fansen började det dyka upp nya fans. Exakt varifrån alla kommer är omöjligt att säga, men Discover Weekly är definitivt en del av ekvationen. Den annonskampanj vi har kört bidrar garanterat också en hel del. Men vi kan se i statistiken att inte ens hälften av lyssnarna kommer från de två kanalerna.

Såhär ser statistiken för antalet lyssnare ut

Ett antagande är att varje lyssnare drar med sig ytterligare en eller ett par lyssnare, på något vis. Spotify har ju en funktion där du kan se vad dina vänner lyssnar på, och det är ganska enkelt att dela musik man gillar, vilket kan ge ytterligare lyssnare.

När vi analyserar antalet streams ser vi också att de här nya lyssnarna inte är lika hängivna fans som de som fanns innan. Antalet lyssningar per lyssnare är betydligt lägre de här dagarna, vilket är rimligt. Nu hoppas vi på att de här lyssnarna även gillar Jörgens senaste singel, och att det här mönstret upprepar sig, och att de blir lite mer hängivna fans.

Jörgens senaste singel heter En långsam promenad, och släpptes i fredags (2020-11-13)

Lämna en kommentar