Intervju med Evouded (Köping)

Jag har lyckats få en intervju med metalbandet Evouded från Köping, inför produktionen av EPn The Weight of The World som ska spelas in i vår studio i Falun under hösten.

Hej grabbar, tack för att ni ställer upp på en intervju.

Vilka är Evouded?

Vi är ett band från lilla Köping, vi är härliga typer mellan 19-26 år unga. Musiken som vi gör ser vi som melodisk metal med inslag av främst metalcore.

Hur länge har ni spelat ihop?

Bandet bildades 2014 av Kimmy (Trummor) och Robin (Gitarr) med ett par andra som nu inte är med i bandet längre. De resterande bandmedlemmarna har gått med under år 2016.

Har ni spelat i andra band tidigare?

Gramoz (Vocals) spelar även i ett till band, Johannes (Bas) har spelat i andra band tidigare. För Robin och Kimmy är Evouded första bandet.

Hur skriver ni låtar?

Gitarristerna kommer med riffidéer som sedan hela bandet går igenom och avgör om det är något vi vill jobba på eller inte. När vi har bestämt oss för att det är något vi vill jobba på så bygger vi på det och försöker få ihop någon sorts helhetsbild av hur den ska låta. Efter att vi har fått en helhetsbild så finputsar vi på låten tills vi känner att den är klar.

Vad handlar låtarna på EPn om?

Låtarna handlar främst om den mörka sidan hos människan som nuförtiden är stigmatiserad i samhället. Till exempel teman som depression, ångest och att vara allmänt nedbruten. Det vi vill med våra texter är att nå ut till människor och att försöka få dem att förstå att sådana saker är mycket mer förekommande i samhället än vad många tror. Vi vill att människor som känner sådant som vi nämnde innan ska förstå att de inte är ensamma där ute

Jag har förstått att ni är det största som hänt Köping sedan Charta 77, vad är era framtidsplaner?

Våra långa framtidsutsiker är att bli internationella och turnera världen över. Men det vi siktar på just nu är att bli klara med vår EP (The Weight of The World), och att då komma ut och giga så mycket som möjligt så att människor får syn på oss. Att få komma upp till samma nivå som Charta 77 är givetvis något vi strävar efter, men det är långt kvar dit!

Då får jag tacka så mycket och önska lycka till med EPn.

Lämna en kommentar