Hur ska jag ta mig framåt?

Photo by Lisa Fotios

Ibland känns det som man har kört fast, och inte kommer någonstans. Det är en del av utvecklingen, man hamnar på platåer som inte är speciellt lätta att ta sig från. En sak är dock säker, den som ger upp kommer aldrig fram.

Men du kan ju inte stå och stampa på samma plats, du behöver ju ta dig framåt. Hur ska du göra det?

Du hoppas säkert på en enkel lösning, men det finns tyvärr inte en enkel generell lösning, då hade ingen fastnat i dessa platåer. Men det gör vi alla, då och då. Så det första du ska komma ihåg, det här är en platå, inte vägs ände. På vägen till toppen kommer du stöta på massor av platåer.

För den som klättrar i berg är en platå ett bra tillfälle att andas ut, att slappna av en stund, och hämta lite kraft. För dig som inte klättrar i berg betyder platån att du behöver prova något nytt. Först behöver du också hämta lite kraft och reflektera, men sen är det dags att hitta något nytt att prova.

Oavsett vad du bestämmer dig för att prova är det viktigt att ge det en ärlig chans. Har du till exempel läst om att följa 12 hashtags på instagram och lämna kommenterar på 12 inlägg i varje hashtag varje dag för att få 1000 fans på 90 dagar, och bestämt dig för att du vill ha det? Ja, då måste du göra det helhjärtat. Om du skriver 144 genomtänkta, insiktsfulla och genuina kommentarer om dagen, ja då kommer du få resultat.

Om du däremot tycker att det är lite många, så du istället skriver fem kommentarer om dagen, och dessutom nöjer dig med kommentarer som ”nice post bro” eller liknande, då kommer resultatet att utebli.

Det gäller oavsett vad du ger dig på, du måste göra det helhjärtat. Gör du det inte helhjärtat kan du lika gärna låta bli.

Vill du ha tips på saker du kan göra, då är den här bloggen en fantastisk plats att börja leta. Det finns 280 blogginlägg, och de flesta handlar om olika saker du kan göra för att ta dig till nästa nivå.

Lämna en kommentar