De flesta bryr sig inte om din musik

Photo by Liza Summer

De allra flesta bryr sig inte ett dugg om din musik. Varför skulle de göra det?

Hejsan vi skulle vilja kolla om ni ville lyssna på vår demo skulle vart skoj

Ett faktiskt mail jag fått

Hur intresserad skulle du bli av ett sånt mail? Nu driver ju jag skivbolag, och att lyssna på demos är en del av vad jag gör, så jag lyssnade på demon. Det är inte musiken det är fel på, det är engagemanget. Om du inte bryr dig mer om din musik, varför ska jag göra det? Vad ska jag göra när jag lyssnat på musiken?

Jag svarade och frågade vad de ville, det visar sig att de är ute efter att få sin musik utgiven på bolaget. Om det här bandet inte bryr sig mer än att bara skicka ut musiken och säga att det skulle vart skoj om jag ville lyssna på den, hur ska vi kunna få någon alls att bry sig om dem?

Allt börjar med dig!

Du måste brinna för din musik, och ditt artisteri. Du måste ha svar på frågan varför någon ska lyssna på dig. Ett format som fungerar väldigt bra på tiktok, det är bra musik, med en bra video, och en text som säger ”spenderar du halva helgen på tåg för att få en timme med kärleken, då är den här låten för dig” eller liknande. De flesta kan inte relatera till det, men de som relaterar kommer högst troligt lyssna. För du har gett dem en anledning att lyssna.

Att din musik är bra är verkligen inte anledning nog, det finns så otroligt mycket bra musik att välja på, och att jag skulle välja din musik framför någon musik jag vet att jag gillar är osannolikt. Du måste ge mig en väldigt bra anledning.

Till dig som läst ända hit, jag gissar att du gör musik. Lämna en kommentar här, med en länk till din musik, och en bra motivering till varför någon ska lyssna på den.

Lämna en kommentar