Hur får jag ut min musik på Spotify?

Photo by SHVETS production

Efter att ha drivit skivbolag i typ åtta år, och varit ganska aktiv på sociala medier, här i bloggen, och i nyhetsbrevet under större delen av tiden så får jag en hel del frågor. Om allt möjligt faktiskt. Och jag tycker om det, jag vill ju gärna hjälpa, och ibland är det frågor jag kan använda som grund till blogginlägg, inlägg i sociala medier eller texter i nyhetsbrevet, vilket ju också är väldigt praktiskt för mig.

Frågorna är på alla möjliga nivåer, men en ganska vanlig är Hur får jag ut min musik på spotify? Den tänkte jag försöka svara på här, för det är ju en otroligt viktig fråga för musiker.

I grunden handlar det om att hitta en distributör, du kan inte på egen hand skicka din musik till Spotify. Det finns massor av distributörer, och Spotify har en lista med vilka de rekommenderar. Du hittar den listan här: https://artists.spotify.com/providers

Exakt hur man gör på var och en kan jag tyvärr inte svara på, jag har bara använt några av dem, men välj en du tycker verkar passa dig, och kör hårt!

Alternativet är såklart att hitta ett skivbolag som sköter det här åt dig.

Lycka till.

Lämna en kommentar