Har jag bara bra musik så kommer lyssnarna

Ett misstag många band och artister gör är att de tror att det räcker med bra musik, så kommer lyssnarna. Så enkelt är det tyvärr inte, faktum är att det inte alls är bra musik som är avgörande för om du ska få lyssnare eller inte.

Den bittra sanningen

Så vad tusan menar jag egentligen, är det helt värdelöst att göra bra musik? Naturligtvis är det inte värdelöst, bra musik är fantastiskt, tro inget annat. Jag säger bara att det inte räcker. Vad som krävs är att publiken/lyssnarna hittar din musik, först när de gjort det spelar det någon roll vad de tycker om den.

Det finns miljoner låtar på Spotify som ingen har lyssnat på ännu. Alltså, ingen alls. Inte ens artisten själv, eller hens mamma. Hör du hur tragiskt det låter. Sajten Forgotify hjälper dig hitta låtar som ingen någonsin har lyssnat på (på Spotify). Det finns både bra och dåliga låtar där.

Hur ska du få människor att upptäcka din musik?

Det finns såklart flera sätt, men i grund och botten måste du synas. Gör bra saker, och tala om det för människor, och håll tummarna för att de tycker det är bra nog för att de ska tala om det för andra. Ett annat sätt är såklart att betala för det, till exempel genom att annonsera.

Att vara aktiv är viktigt, människor glömmer så fort. Det räcker inte på långa vägar att skriva ett inlägg på Facebook om att du har släppt ett album, det gäller att påminna regelbundet om att du finns, lagom ofta för att du inte ska uppfattas som tjatig. När du lyckats nå ut till några fans, se till att du inte bara tjatar om din musik, då kommer de antagligen tröttna. Bjud på något annat, till exempel dig själv, din katt, eller varför inte lära ut det där häftiga riffet från din låt?

Vill du ha mer tips?

Om du gillar den här typen av tips får du gärna tala om det, lämna en kommentar här nedanför, och se för all del till att prenumerera på nyhetsbrevet, som innehåller en del exklusivt material, bara för dig som prenumererar. Visa gärna lite kärlek genom att dela inlägget också, ha en fin dag.

2 Kommentarer

  1. Christer Saar den 2019-06-15 kl 09:50

    Bra tankar chefen !!
    Mvh Christer Saar
    Sångare/gitarrist i Nästan ågrens

Lämna en kommentar