Glöm inte återhämtning

adult book boring face
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jag driver ett skivbolag som jag satsar på att det ska växa, jag driver dessutom en webbyrå, och jag har ett heltidsjobb som systemutvecklare/-arkitekt. Nyligen flyttade jag och min sambo till ett hus med stort renoveringsbehov. Varje fredag ordnar vi också ett musikquiz på Instagram, och det har vi gjort i drygt ett år nu.

Som du förstår är det rätt högt tempo nästan hela tiden, och då är det otroligt viktigt att komma ihåg återhämtningen. Det är otroligt lätt att slarva med, men man får betala för det rätt snart. Hur man återhämtar sig bäst är väldigt individuellt. Jag har haft väldigt bra återhämtning med datorspel faktiskt, men det viktiga är att man hittar sitt sätt.

Efter en tids slarv sa kroppen ifrån på skarpen förra veckan, vilket resulterade i att jag var ”hemma från jobbet” (vad heter det när man ändå jobbar hemma) torsdag och fredag. Det var liksom fullt i huvudet och jag var konstant trött. Den här gången återhämtade jag mig genom att fixa saker här hemma, småsaker som hängt över mig och gjort mig stressad. Att göra saker fysiskt, utan att behöva tänka, var verkligen återhämtning för mig den här gången.

Efter att inte ha rört datorn sedan i onsdags så sitter jag här söndag kväll och skriver det här blogginlägget, fyra dygn från datorn. Det är ganska ovanligt, det måste jag erkänna. Men det har varit skönt, och det har blivit väldigt mycket fixat här hemma, vilket såklart också minskar stressen.

Jag vill gärna veta om dina tips för att återhämta dig. Jag menar, stänga av datorn, lämna mobilen hemma och åka till Tibet i sju år är säkert jättebra, men det är inte hållbart. Även vilan behöver vara effektiv 🙂 Lämna en kommentar.

Lämna en kommentar