Du övar för lite!

Photo by Caleb Oquendo

Handen på hjärtat, hur mycket övar du på ditt huvudinstrument (sång är också ett instrument)? Då menar jag inte bara spelar/sjunger, utan faktiskt övar. Övningar med avsikt att göra dig bättre.

Hur ska du ta dig vidare i din karriär när du övar så lite på ditt huvudinstrument? Hur ska du kunna bli bäst utan att engagera dig mer? Varför tror du att du ska komma någonvart utan att kämpa?

För att göra det tydligare kanske vi ska jämföra med fotboll. Det är ingen som blir fotbollsproffs för att de kickar lite boll med kompisarna ett par timmar varannan helg. Faktum är att man inte ens blir en division 5-spelare på det. Jag skulle gissa att en genomsnittlig division 5-spelare tränar tillsammans med laget tre gånger i veckan, spelar en match i veckan, och tränar på egen hand några timmar i veckan. Antagligen har de gjort så i många år.

Så vill du verkligen ta din karriär på allvar är det kanske dags att öva på allvar också, och dessutom inse att en framgångsrik musikkarriär innehåller så mycket mer än att vara duktig på ditt huvudinstrument.

Vill man nöja sig med att vara en hobbymusiker så är det absolut inget fel med det, men skylle inte på ”knäskadan” som du gör med fotbollen.

Lämna en kommentar