Dominera sociala medier

Foto från Adam Ivys Instagram

Om du har läst här på bloggen tidigare har du säkert snappat upp att jag har pratat om vikten av att synas på sociala medier. Det är jätteviktigt att du har en nära relation med dina fans. Adam Ivy, som jag har nämnt tidigare, pratar ofta om sin channel family, det är precis så nära du behöver vara med dina fans.

Adam beskriver i videon här nedanför hur du kan göra för att få 1000 nya följare på Instagram på 90 dagar. Visst låter det fantastiskt? Det är bara en liten hake med det, det är hårt jobb.

Adam Ivy – How to build a fanbase from scratch

En annan sak som är viktig att tänka på är att det är ganska jobbigt att underhålla tusen nära vänner. Du vill nämligen inte bara ha tusen personer som följer dig, du vill ha tusen personer som interagerar med dig, som gillar och kommenterar dina inlägg, och vars inlägg du gillar och kommenterar. Det är så man bygger engagemang, en av tre helt avgörande beståndsdelar i Adams Hyper Growth Formula (video nedan), en enkel formel som talar om hur du marknadsför din musik riktigt effektivt.

Adam pratar också om att det är en bra strategi att välja två plattformar, och fullständigt dominera dem, än att dutta lite här och där. Just den här har jag själv svårt för, då jag försöker dela med mig av fantastiskt innehåll både här på bloggen, i nyhetsbrevet, på Instagram, på Facebook, på Twitter och så den där stackars Youtube-kanalen som inte alls får den kärlen den förtjänar.

Vilka plattformar finns du på, och vilka skulle du helst interagera med mig?

Lämna en kommentar